بیش از ۵۶۰کیلو مواد غذایی در ماه مبارک رمضان معدوم شد

بیش از ۵۶۰کیلو مواد غذایی در ماه مبارک رمضان معدوم شد



سید رضا غلامی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار حوزه سلامت ایرنا افزود: از مجموع ۵۶۳ هزار و ۲۸۳ کیلو مواد غذایی، خوراکی و آشامیدنی معدوم شده، حدود ۳۵ درصد آن مربوط به شیرینی‌های سنتی، زولبیا و بامیه بوده است.

وی اضافه کرد: ۴۵۰ هزار و ۹۰۰ بازرسی در زمینه بهداشت مواد غذایی، خوراکی و آشامیدنی از اماکن عمومی، مراکز تهیه و توزیع غذا و رستوران‌ها در ایام ماه مبارک رمضان در سراسر کشور انجام شد.

غلامی ادامه داد: از این تعداد، ۱۷ هزار و ۸۳۱ مورد بازرسی از مراکز تهیه و توزیع زولبیا و بامیه، هشت هزار و ۶۶۵ مورد از اماکن بین راهی، ۵۴۸ از مراکز آش و حلیم، ۳۷۵ هزار و ۴۶۵ مورد توسط کنترل و بازرسی آلودگی محیط و غیره انجام شده است.

به گفته وی، برنامه ‘سلامت رمضان ‘ به صورت یک دستورالمعل از سوی اداره نظارت بهداشت مواد غذایی وزارت بهداشت به معاونت‌های بهداشتی دانشگاه‌های علوم پزشکی ابلاغ شده بود تا نظارت بر فعالیت‌های مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی در ماه رمضان تشدید شود.

غلامی افزود: در این دستورالعمل بر ضرورت توجه ویژه به نظارت بر تهیه و توزیع مواد غذایی در محل‌های برگزاری مراسم، توجه ویژه به کنترل روغن در تهیه و طبخ غذا به ویژه شیرینی‌های سنتی ازجمله زولبیا و بامیه، توجه ویژه به میزان نمک مصرفی در غذا و استفاده از نمک تصفیه شده ید دار و عدم استفاده از سنگ نمک در تهیه غذا و نیز توجه ویژه به ایمنی مواد غذایی از جمله میزان، نوع نمک، میزان و نوع روغن و مواد اولیه سالم مورد استفاده در تهیه غذا تاکید شده است.

وی تصریح کرد: یک میلیون و ۲۰۰ هزار مرکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی در سراسر کشور وجود دارد و بازرسان بهداشت اولویت بازدید و نظارت را بر نحوه تهیه و توزیع مواد غذایی مانند آش، حلیم و قنادی‌ها قرار دادند و به صورت تیم‌های شبانه نیز بر سایر مراکز رسیدگی کردند.

اجتمام *۹۰۲۲*۹۱۰۵

منبع: ایرنا / پزشکی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *